torsdag 7 maj 2015

Roadtrip - Los Angeles

Dag 3
Första dagen åkte vi till Universal Studios. Vi kom dit runt kl 10, och det var nästan helt folktomt! Efter att vi hade köpt våra biljetter strosade vi runt ett tag, innan vi for på studio visning. Det var jättehäftigt att se ställen där många kända filmer är inspelade och lära sig mer om filmskapande och specialeffekter (i övrigt fick det mig även att inse hur många scener från olika filmer som är inspelade på exakt samma ställen).  Efteråt ägnade vi oss  åt de diverse åkattraktioner och shower som fanns tillgängliga.

Det var uppenbart att de verkligen försökte göra det coolt, men så var det ju rätt häftigt också!













Sedan utforskade vi Hollywood for en stund; gick längs The walk of fame, kollade in alla kända handavtryck utanför Grauman's Chinese Theatre och var allmänt turistiga. 







Dag 4

Dag två börjades med en morgonpromenad till LA's asfaltssjöar. Tydligen finns det bara några få i världen, och man har hittat många hela(!) dinosaurieskelett.



Därefter åkte vi till Venice Beach, stranden. Vi tog en omväg upp i Beverly Hills, bara för att kolla in husen där (herregud), och vi körde även förbi UCLA och Santa Monica Pier på vägen dit. Väl där bara njöt vi av att vara lata på stranden, gick runt i butikerna, och hyrde en surfbräda för att surfa i vattnet som är betydligt varmare där än i Humboldt. Jag har verkligen gillat surfing, de två gånger jag testat, och om jag kunde surfa i Sverige skulle jag lugnt göra det!

När det nästan var dags att fara, råkade Abdul kliva på, samt bli stucken av, en stingrocka.. Livvakterna var tvungna att komma till undsättning, men allt gick bra till slut!








Pågrund av incidenten med stingrockan, och LA-trafiken, kom vi mer än en timme sent till vår baseballmatch. Men trots det var det ändå väldigt kul, särskilt för en som aldrig varit inne på en stor Arena (Doger's Stadium rymmer 56000 åskådare!!). Det var Dodger's vs. Giants, och eftersom att San Francisco "nästan är hemma" hejade vi såklart på Giants, vilka vann med 2-1!



PS.  Vi bodde väldigt centralt, hemma hos Andrews kompis syster. Hon var verkligen en jättebra värd, och berättade mycket om staden samt informerade oss om det senaste gällande hushållande av vatten, vilket ju är väldigt aktuellt just nu. Los Angeles ligger praktiskt taget mitt i öknen och måste importera vatten norrifrån (vilket frustrerar många från bla. Humboldt). De flesta har gröna gräsmattor, men eftersom att det aldrig regnar måste folk vattna dem, ett enormt slöseri! Hursomhelst finns det alltså en rörelse för att göra något annat med sin trädgård som är mindre vattenkrävande än gröna gräsmattor, vilket vår värd höll på att planera medan vi hälsade på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar